ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ (Human Papilloma virus – HPV)

Tα κονδυλώματα είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση η οποία οφείλεται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma virus – HPV) που προκαλεί ιογενής βλάβες του δέρματος των γεννητικών οργάνων.

Δεδομένου πως ο ιός Human Papilloma virus – HPV δεν είναι ένας, αλλά μια ομάδα πολλών δεκάδων διαφορετικών παραλλαγών του ιου σήμερα τα κονδυλώματα την νούμερο ένα μεταδιδόμενη σεξουαλικά ασθένεια στις κόσμο.

Τις περισσότερες φορές τα γυναικεία κονδυλώματα εντοπίζονται γύρω από την περιοχή του κόλπου ή τα χείλη του αιδοίου και γύρω από τον πρωκτό.
Τα κονδυλώματα στη γυναίκα μπορεί να εμφανιστούν στο αιδοίο, στη κλειτορίδα, στο κόλπο καθώς και στο πρωκτό.

Πολλές φορές τα γυναικεία κονδυλώματα μπορούν να εμφανιστούν συγχρόνως σε διαφορετικά σημεία.

Αναγνωρίζονται από τον γιατρό με την απλή κλινική εξέταση με ένα μεγεθυντικό φακό όταν είναι μικρά , η με το κολποσκόπιο από ειδικούς στην χρήση του γυναικολόγους.

 Παρουσιάζονται σαν μικρά αρχικά επάρματα ,εξογκώματα στο δέρμα οι τους βλεννογόνους , κλινικά διακρίνονται δυο τύποι τα οξυτενή κονδυλώματα και τα πλατέα που είναι και χαρακτηριστικά συφιλιδικών αλλοιώσεων.

Εάν έχετε κονδυλώματα, αποφεύγετε τις σεξουαλικές σχέσεις χρησιμοποιήστε προφυλακτικό, γιατί μπορεί να μεταδοθούν. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας για θεραπεία.

Η θεραπεία γίνεται συνήθως με υπερπαλμικό Laser CO2. Με την χρήση τοπικού σκευάσματος ποδοφυλλίνης. Είναι πολύ σημαντικό η θεραπεία να γίνεται το συντομότερο διότι τα κονδυλώματα αναπτύσσονται συνήθως με ταχείς ρυθμούς και μπορεί να μεταδοθούν και σε άλλα σημεία

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by rotame.com Complete Internet Solutions
Entries (RSS)