ΦΙΜΩΣΗ – ΠΕΡΙΤΟΜΗ – ΣΥΜΦΥΣΕΙΣ

ΦΙΜΩΣΗ – ΠΕΡΙΤΟΜΗ – ΣΥΜΦΥΣΕΙΣ

Η φίμωση είναι πάθηση του πέους κατά την οποία η πόσθη, δηλαδή το τμήμα του δέρματος που καλύπτει την βάλανο είναι στενό με αποτέλεσμα η βάλανος να μην μπορεί να τραβηχτεί έξω καθόλου ή με πολύ μεγάλη δυσκολία. Είναι πάθηση πολύ ενοχλητική με πιθανότητα παρουσίας φλεγμονών, ανάπτυξη κακοηθειών,δυσπλασιών ή ανάγκης ανάταξης από οξείες καταστάσεις όπως είναι η παραφίμωση. Η σύσφιξη της πόσθης έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ρωγμών στο δέρμα με έντονο πόνο και διαταραχές στη στύση ή πρόωρη εξπερμάτιση.
Εάν η πόσθη δεν είναι σφικτή, τότε η επέμβαση λέγεται περιτομή και γίνεται για καλύτερη σεξουαλική ζώη,μειωμένη πιθανότητα μολύνσεων από αφροδίσια νοσήματα και καλύτερη λειτουργικότητα του πέους. Πολύ συχνά η φίμωση προκαλεί μια σοβαρή δερματική πάθηση που ονομάζεται σκληροατροφικός λειχήνας και είναι συνήθως ένας λευκός στενομένος δακτύλιος στην πόσθη του πέους. Στη φίμωση υπάρχει μεγάλη δυσκολία καθαρισμού και έντονη δυσοσμία από την έκκριση σμήγματος(λίπους).
Η επέμβαση γίνεται με υπερπαλμικό LASER σε χρόνο 10 λεπτών και έιναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΩΔΥΝΗ και κατά το χρόνο της επέμβασης και μετά την επέμβαση.
Χρησιμοποιείται πολύ ελαφρά τοπική αναισθησία και ΔΕΝ τοποθετούνται ράμματα στην περιοχή του χαλινού.
Υπάρχει δυνατότητα πλήρους και μόνιμης αποκάλυψης της βαλάνου (ΠΕΡΙΤΟΜΗ) ή κάλυψη της βαλάνου μερικώς ανάλογα την επιθυμία του ασθενούς. Η αιμμοραγικότητα είναι ελάχιστη και επί βλαβών στην πόσθη π.χ.σκληροατροφικός λειχήνας,κακοήθεια, λευκοπλακείακ.λ.π.δίδεται το ιστοτεμάχιο δια βιοψία.Ο χρόνος της μετεμβατικής αποκατάστασης είναι σύντομος και ο ασθενής όπως αναφέρθηκε πριν ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Προσέτι ο ασθενής δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε καν στην ούρηση.
Πολύ συχνά λόγω αδυναμίας εξόδου της βαλάνου δημιουργούνται ΣΥΜΦΥΣΕΙΣ. Αυτή είναι μια πάθηση στην οποία η πόσθη δηλαδή το πετσάκι που καλύπτει τη βάλανο είναι κολλημένο πολύ δυνατά πάνω στη βάλανο και κυριολεκτικά είναι ένα σώμα με αυτή. Είναι κατάσταση δύσκολη και θέλει πείρα πολύ καλή στη χρήση των LASER για να γίνει η αποκόλληση της πόσθης χωρίς προβλήματα,αιμμοραγία ή τραυματισμούς.

       

Πριν                                                                                                 Μετά

 

 

 

 

 

 

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by rotame.com Complete Internet Solutions
Entries (RSS)